Home Психология Кой може да каже какво е щастие и какво нещастие_

***ДОСТЪП ДО САЙТА***

ДО МОМЕНТА НИ ПОСЕТИХА НАД 2 500 000 ПОТРЕБИТЕЛИ

БЕЗПЛАТНИТЕ УЧЕБНИ МАТЕРИАЛИ ПРИ НАС СА НАД 7 700


Ако сме Ви били полезни, моля да изпратите SMS с текст STG на номер 1092. Цената на SMS е 2,40 лв. с ДДС.

Вашият СМС ще допринесе за обогатяване съдържанието на сайта.

SMS Login

За да използвате ПЪЛНОТО съдържание на сайта изпратете SMS с текст STG на номер 1092 (обща стойност 2.40лв.)


SMS e валиден 1 час
Кой може да каже какво е щастие и какво нещастие_ ПДФ Печат Е-мейл

Аз лично съм склонна да вярвам, че подсъзнанието може всичко - проблемът е обаче какво е скрито там. Смятам, че хората, чийто живот се нарежда прекрасно "от само себе си" дължат това на правилната "програма" на подсъзнанието си и обратно за хората, на които се случват само неприятности... Изисква се много сила да надникнеш там, да го приемеш и да го промениш .

Именно подсъзнанието често помага на човека, насочвайки неговата дейност. Чрез интуицията, сънищата, усещанията и предчувствията то ни подсказва нужните идеи и решения. Веднъж открил тази удивителна способност, човек вече не може да бъде безпомощен в каквато и да било ситуация .

Щастието и нещастието са състояния на духа...ако сме позитивни личности - през по-голямата част от живота ни ще изпитваме това приятно чувство,което ни дава шастието,но ако сме негативисти и черногледи - тогава и да се почувстваме някога щастливи - ще бъде съвсем за кратко и животът ни ще премине с мисълта,че щастието е нещо,което се случва само на другите.

Щастие? Нещастие? Може ли някой да даде определение за това, какво всъщност е щастието и какво представлява нещастието? И могат ли щастието и нещастието да се разглеждат по отделно? Щом си дадем отговор на въпроса какво е щастие, автоматично ще разтълкуваме и значението на нещастието, като те са две противоположности като черно и бяло.

Но всеки един тълкува смисала на щастието и нещастието по различен начин. За едни щастието е отсъствие на проблеми, а други пък намират щастието в материалните неща.

Щастието е доста субектвивно, може да почивам върху любовта, хармонията, свободата. Щастие е да си независим, свободен, горящ като пламьк. Щастие е да си луд, влюбен, ексцентричен и откровен. Ами ще ви кажа сега, за всеки тази дума носи различно значение- за гладния ,да се нахрани, за болния да оздравее и за самотния- да има някого до себе си.Но щастието не е нищо друго освен едно не броимо съществително. Няма много или малко щастие, защото щтастието си е щтастие и то с главно "Щ"!!! Навярно често се чувстваш щастлив, когато видиш стар приятел,получиш шестица или просто се върнеш у дома след дългия и изморителен работен или учебен ден.

Нещастието - точно обратното, почива върху омразата, подлостта, злобата и робството.Нещастието също така може да тлее под страха и паниката, но в никакъв случай не допира Щастието, да може да го срути, но не и да тлее под него, няма тази сила. Щастието не се купува на килограм. По-скоро се отглежда с много търпение като цветята в градината.

За всеки човек щастието е различно. За някои то е катеренето по стръмни склонове, за други- прегръдката на любимия човек, за трети- съзерцаването на произведение на изкувството. Щастието е навсякъде около нас и дори ежедневните, най-обикновени случки могат да го събудят.Ала често не можем да оценим това,че нещо ни е карало да се чувстваме щастливи и едва когато го загубим разбираме,че трябва да се радваме и на малкото което ни поднася живота.Точно поради тази причина много хора казват че не са открили ИСТИНСКОТО щастие!

В каквото и да се състои щастието, всеки от нас има право да е щастлив. Важното е да се научим сами да го „отглеждаме“.
Та така де щастието е онова чувство,което те кара да не сваляш усмивката от лицето си и да искаш да извикаш,че всичко с теб е наред и нямаш за какво да се притесняваш.

А според мен щастието е здраве!Трябва да си щтастлив,че се събуждаш,че имаш приятели,че можеш,че знаеш,че искаш и че живееш! Щастието е това което можеш да вземаш и да даваш и то съвсем БЕЗПЛАТНО!И всеки който се е родил и предстои да бъде роден се ражда с правото да бъде щастлив и никой не може да му го отнеме!!!

На земята щастието и нeщастието ръка за ръка и обикновено се редуват едно след друго. Щастието не идва и не си отива...то е в теб. Само че трябва да се научиш да се радваш на това, което си, и което имаш, и да си благодарен . Докато мислиш за щастие, къде е и какво е, ти няма да го откриеш, няма да го забележиш. Щастието не е нещо, което се купува от магазина, или пада от небето, то си самият ти и твоя живот.

 

 

WWW.POCHIVKA.ORG