Home Психология Да си учител е призвание

***ДОСТЪП ДО САЙТА***

ДО МОМЕНТА НИ ПОСЕТИХА НАД 2 500 000 ПОТРЕБИТЕЛИ

БЕЗПЛАТНИТЕ УЧЕБНИ МАТЕРИАЛИ ПРИ НАС СА НАД 7 700


Ако сме Ви били полезни, моля да изпратите SMS с текст STG на номер 1092. Цената на SMS е 2,40 лв. с ДДС.

Вашият СМС ще допринесе за обогатяване съдържанието на сайта.

SMS Login

За да използвате ПЪЛНОТО съдържание на сайта изпратете SMS с текст STG на номер 1092 (обща стойност 2.40лв.)


SMS e валиден 1 час
Да си учител е призвание ПДФ Печат Е-мейл

Да си учител е призвание. Считам , че това е и моето. Обичам децата и ми доставя удоволствие да предам своите знания на тях.

"Най-важната задача на всеки учител е да поддържа живи у децата техните таланти и естествената им любов към учене."

"Не всички деца се справят еднакво добре в училище, но това не означава, че те не са умни. Всяко дете притежава различен тип интелигентност. Нашата задача, в училище, е да открием тези скрити визможности на всяко дете и да ги развиваме, а не да ги унищожаваме, както често прави тромавата образователна система."

Много са нещата, които ме задържат в училище": интелигентните и лъчезарни деца, високото качество на образование в нашето училище, възможностите, които то дава за развиване на способностите на учениците и не на последно място, прекрасният колектив!

Предизвикателство и голяма отговорност е да работиш точно с деца в крехката и деликатна начална училищна възраст, когато можеш да моделираш характери и поведение, да формираш представа за света окло теб. Да получаваш много обич всеки ден е наистина богатство и награда за труда ти.

Работата ми с децата от начален курс ме удовлетворява професионално и ми носи много положителни емоции и добро настроение. Кара ме да се чувствам пак дете.

Същността на обучението е да извади наяве вродените таланти на всяко дете, а не просто да го натъпче с информация. Да му помогне да развие своята интелигентност и въображение."

Децата не са виновни! Те са продукт на семейството си! За съжаление, като имат пари, а учителите нямат, всеки смята, че трябва да ги мачка!

харесвам интелекта, възпитанието, уравновесения характер, трезвата мисъл и спокойствието, което излъчва,винаги премерените слова и още по-премерените действия, последователността му във всяко начинание и изключителната коректност

“Учителите използват себе си като мостове, по които канят учениците си да преминават. После, когато са улеснили прекосяванито им, щастливо се срутват, насърчавайки ги на свой ред да изграждат МОСТОВЕ.” Никос Казандзакис

Първият учебен ден е велик ден, както за децата, така и за техните родители.

Не се тръгва всяка година за първи път на училище. Първият звънец е един вододел между Дали първият учебен ден то страхливо ще ни стиска за ръка и няма да иска да остане насаме с новите си съученици, дали ще го е срам от нашата целувка и от това, че постоянно му оправяме яката на ризата или му загащваме блузката в панталончето. Как ще реагира с любопитство или със страх, с радост или с нежелание.безгрижното детство и първите сериозни задължения, изпитания и решения.

ПОСВЕЩЕНИЕ В УЧИТЕЛСКАТА ПРОФЕСИЯ

НАЧАЛОТО НА ВСИЧКИ НАЧАЛА Е СЛОВОТО, ПРЕТВОРЕНО В ЗНАНИЕ. СЛЕДВАЙКИ ОПИТА И ТРАДИЦИИТЕ, НАСЛЕДЕНИ ОТ МИНАЛОТО, УЧИТЕЛЯТ ТРЯБВА ДА ГИ СЪХРАНЯВА В НАСТОЯЩЕТО, ЗА ДА ГИ ПРЕДАДЕ НА БЪДЕЩЕТО. ТОЙ ДАВА ПРОСВЕТА И ИЗВАЙВА ЛИЧНОСТИ, НЕГОВА Е ОТГОВОРНОСТТА ДА ВОДИ КЪМ ПРОГРЕС И ДА БУДИ ГРАЖДАНСКА СЪВЕСТ. ПОСВЕЩЕНИЕТО В ПРОФЕСИЯТА УЧИТЕЛ ОЗНАЧАВА ДА БЪДЕШ ПРИЗВАН ДА ОТСТОЯВАШ КАУЗАТА НА БУДИТЕЛЯ И ДА СПОДЕЛЯШ СЪДБАТА НА ВОДАЧА.

ОБЕЩАВАМ ДА СЕ СТРЕМЯ ДА ПРЕПОДАВАМ ЗНАНИЕТО ТОЧНО И ЯСНО, СПРАВЕДЛИВО И МОДЕРНО НА ОСНОВАТА НА ДИАЛОГА И ТОЛЕРАНТНОСТТА ДА СЕ СТАРАЯ ДА ВЪЗПИТАВАМ ЛИЧНОСТИ, КОИТО ДА ОТКРИВАТ, ТЪЛКУВАТ, ЗАЩИТАВАТ И ПРАКТИКУВАТ – ЦЕННОСТ И ОТГОВОРНОСТ.

С МАГИЯТА НА СЛОВОТО ЗА СТИМУЛ И ОПОРА И СПОРЕД СЪВЕСТТА СИ ДА РАБОТЯ ЗА УЧЕНИЧЕСКАТА ПОЛЗА.

ПОСВЕЩАВАМ СЕБЕ СИ НА КАУЗАТА

УЧИТЕЛ – БУДИТЕЛ!

Индивидуалните различия са нещо толкова ясно, че няма нужда да се доказват.Индивидуалните различия не пречат на самия индивид, но те са главен проблем за обществото, което не зачита индивидуални различия.Такова общество не би могло да просперира, за разлика от обществата, в които се зачитат индивидуалните различия и върхови постижения-те се развиват с високи темпове.Индивидуалните различия трябва да се изучават и проучват.Изучават се по различен начин-чрез тестове, чрез сравняване дейността на учениците в учебната дейност и извън нея.Чрез съпоставка с възрастовите особености, чрез съпоставка с атологичните изменения в критични ситуации.

  1. заучена безпомощност ;
  2. ниската самооценка

самороден талант, който не желае да завърши висше образование.

За мен професията ми е с най-голям приоритет в моя живот. Стремя се ежедневно да подобря качеството на онова, което правя, и не спирам да експериментирам. Не ми е безразлично каква обществена оценка ще получа, Искам да участвам в честно състезание, в което да се види кой колко е научил, кой какви педагогически способности и умения за общуване с учениците е придобил, кой следи новостите и се самообразова постоянно

 

 

 

 

 

WWW.POCHIVKA.ORG