Home Психология Образованието през 21-ви век

***ДОСТЪП ДО САЙТА***

ДО МОМЕНТА НИ ПОСЕТИХА НАД 2 500 000 ПОТРЕБИТЕЛИ

БЕЗПЛАТНИТЕ УЧЕБНИ МАТЕРИАЛИ ПРИ НАС СА НАД 7 700


Ако сме Ви били полезни, моля да изпратите SMS с текст STG на номер 1092. Цената на SMS е 2,40 лв. с ДДС.

Вашият СМС ще допринесе за обогатяване съдържанието на сайта.

SMS Login

За да използвате ПЪЛНОТО съдържание на сайта изпратете SMS с текст STG на номер 1092 (обща стойност 2.40лв.)


SMS e валиден 1 час
Образованието през 21-ви век ПДФ Печат Е-мейл

Ние сме от хората , които имат възможност да живеят  в две столетия . Не отдавна започна седмата година , откакто сме навлезли в ХХІ - век .

Този век е времето на висока развити технологии , системи за информация и комуникация . За нас най-важно е образованието .

Винаги на образованието се е гледало като на богатство . То дава знания , а в настоящето столетие те не са случайност . Те са необходимост . А прилагането им е знак за съвършенство .

Без образование в 21 - век е почти невъзможно да се живее . Човек трябва постоянно да се учи и да придобива знания . Знанието е жизнено необходимо . Не в една лаборатория , не в една фабрика или завод , не в един офис работят с изумителна техника . Компютрите и лазерите в голяма степен са заменили моливите , химикалките и тетрадките . А нима това е възможно без знания , получени на различните образователни етапи ? Категорично е невъзможно !

Затова съвременното образование е насочено към компютрите и информационните технологии .

Брокер , мениджър , икономист , президенти на фирми , бизнесмени или бизнес дами  ...  Какъвто и да си , трябва да бъдеш комуникативна , отговорна , адекватна с изискванията на времето личност . Всичко това обаче се постига в образованието. Това е дълъг и сложен процес . Първоначално образованието е важно , защото е в основата на всички по – нататъшни неща . Но е добре да се мисли за качествено средно и висше образование .

Във всяка една сфера има няколко много важни изисквания. Трябва да бъдеш добре информиран , високо интелигентен , ква-лифициран . Неща невъзможни без обучението .

Реалността през ХХІ век изисква да притежаваш все повече умения , все повече да можеш . И никога не бива да забравяме , че възможностите се доказват , а не показват .

Човек трябва да се образова не заради самото учение . В ХХІ век се фантазира , проектира , конструира , експериментира.

А тези дейности са невъзможни без знания и умения , които да прилагаме .

В ХХІ век не бива да подценяваме образованието . То трябва да бъде за нас висша ценност ,защото бъдещето е пред нас . За да го посрещнем уверени в себе си , е необходимо да се учим цял живот . Това е знак и за добро възпитание , толерант-

ност , уважение към себе си и другите .

Необходимо е да се учи ! Това ни помага да опознаем по – добре себе си . А познавайки себе си , ще опознаем и различните от нас !

 

 

WWW.POCHIVKA.ORG